Hae tästä blogista

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Pöytä ja sen koristeet

Halusin jotenkin koristelussa ottaa huomioon keittiöalan taustani ja juhlapaikan.
Juhlapaikalla nykyisin toimii Italialainen ravintola ja Italialaisissa häissä ymmärrykseni mukaan usein käytetään sitruunoita ja yrttejä pöytäkoristuksina.
Se ajatus viehätti koska ne on miun lemppareita.
Halusin alusta saakka sellaiset koristeet jotka eivät mene hukkaan. Harmittaa kovin jos kauniit kukat menevät roskiin, kun emme välttämättä ole niitä kotiin suomeen viemässä.
Koristeet saavat jatkokäyttöä sitruuna-limelimonadina jonka teen häiden jälkeen pakkaseen ja yrtit pääsevät pestoon. Näin meillä on iloa vielä juhlienkin jälkeen näistä ja varmasti tuovat muistoja mieleen.
Sain joskus ison kukkalähetyksen josta tuo käärepaperi on peräisin ja sitä riittää kaikkiin asetelmiin.  Kuvassa näkyy tilliä, mutta ei olla sitä laittamassa kun tämä oli koevedos kotoa löytyvistä raaka-aineista.
Pöytiin tulee näiden lisäksi mustat satiinikaitaliinat valkoisten pöytäliinojen päälle sekä ripotellaan hammasrataksia pöydille.
Kynttilöitä ei näillä näkymin haluta lainkaan, ellei päädytä sitten juhlapaikan hopeisiin kynttilänjalkoihin. Ainoat aidot kynttilät palaisi valtavan kokoisessa lattiakynttilänjalassa joka oli todella upea ja toi juhlatilaan tunnelmaa takan lisäksi. Katossa on myöskin upeat kyntteliköt ja vanhanajan tunnelmaa tulee jo niistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti